Haber

Allianz Türkiye, Koruncuk Vakfı ile ‘Bir Kız Gelecek’ programını başlatıyor

Allianz Türkiye, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar (Koruncuk) Vakfı ile birlikte yaşam ve eğitim hakları risk altında olan kız çocuklarına yönelik “Bir Kız Gelecek” programını başlatıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, sürdürülebilir değer yaratma modeli kapsamında gelecek nesilleri toplumun güzelliğine teşvik etmek için çalışan Allianz Türkiye, aynı zamanda gelecek nesiller için yaptığı tüm toplumsal yatırımların sürdürülebilirlik için değer yaratmasını sağlamak için çaba gösteriyor. geliştirme amaçları.

İklim eylemi, sağlık ve kaliteli yaşam, nitelikli eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği, insana yakışır iş ve ekonomik büyüme hedeflerini destekleyen birçok proje ve program yürüten Allianz Türkiye, 2016 yılından bu yana birlikte çalıştığı Koruncuk Vakfı ile iş birliğini duyurdu. , 100’üncü yıldönümünde. “Bir Kız Gelecek” programıyla bunu bir adım daha ileriye taşıyor.

Programın misyonu kapsamında Allianz Türkiye, Allianz Grubu’nun desteğiyle depremden etkilenen kız çocuklarının Koruncuk Vakfı’na katılmasını sağlayacak ve yeni bir yurt binası inşa ederek vakfın mevcut kapasitesini yaklaşık iki katına çıkaracak.

Şirket, 2030 yılına kadar devam etmesi planlanan uzun vadeli program kapsamında çocukların yaşam boyu destekçisi olma vizyonuyla üniversite bursları da sağlayacak, çocuklara gelişim ve istihdam olanakları yaratacak.

Allianz Türkiye’nin Tek Kız Gelecek programının insan odaklı katmanında Allianz Kümesi’nin desteğiyle 6 Şubat depreminden etkilenen 25 kız çocuğu 4 yıllığına Koruncuk Vakfı’na katılacak.

Bu çocuklar; Sağlıklı, güçlü, kendine güvenen, üretken, değer üreten, sorumluluk sahibi, haklarının bilincinde bireyler olarak toplumda yer almalarını sağlamak amacıyla onlara sosyoekonomik önleyici, koruyucu ve düzeltici çözümler sunulacaktır. Aynı zamanda konaklama, eğitime erişim ve danışmanlık hizmetleri de sağlanacak.

“Elimizden geldiğince katkıda bulunmaktan mutluluk duyacağız”

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmelerine yer veren Allianz Türkiye İcra Kurulu Başkanı (CEO) Tolga Gürkan, toplumun refahı için önceliklerinin “gelecek nesillerimizi cesaretlendirmek ve onlara değer yaratmak” olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Allianz Türkiye’nin bu topraklardaki 100. yılında cesur bir adım daha atıyoruz. Yaşama ve eğitim hakları risk altında olan kız çocuklarının sağlıklı, güçlü, öz benlik sahibi bireyler olarak toplumda yer almalarını sağlamak amacıyla çalışan Koruncuk Vakfı ile birlikte, -Haklarının bilincinde, değer yaratan, kendine güvenen, üretken ve sorumluluk sahibi bireyler.” Yıllardır devam eden işbirliğimizi, katmanlı bir sosyal sorumluluk programıyla daha da ileriye taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz. Programımızın misyonu kapsamında depremden etkilenen kız çocuklarının Koruncuk Vakfı’na katılmasını ve yeni bir yurt binası yapılarak vakfın mevcut kapasitesinin yaklaşık iki katına çıkarılmasını sağlayacağız. Ayrıca 2030 yılına kadar da devam etmesini sağlayacağız. “Hedeflenen programımız kapsamında çocuklara yaşam boyu destekçi olma vizyonuyla onlara üniversite bursları vererek gelişim ve istihdam fırsatları yaratacağız. Allianz Türkiye olarak Gelecek nesillerimizin geleceğe umutla bakabilmesi için onların yanında güç olmaktan ve elimizden geldiğince katkıda bulunmaktan mutluluk duyacağız.”

“Depremden etkilenen çocuklar için yurt takviyesi çok değerli”

Koruncuk Vakfı Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Lideri Figen Samuray, Allianz Türkiye ile işbirliklerini “Bir Kız Gelecek” programıyla sürdürdüklerini belirtti.

Samuray, “Depremden etkilenen çocuklara kapılarımızı açarak kapasitemizi aştığımız için Allianz Türkiye’nin yurt inşa etmesi bizim için çok değerli. Ayrıca üniversite bursları, gelişim fırsatları ve hatta imkanlar sağlayacak olmaları da bizim için çok değerli. Çocuklarımıza ömür boyu destek olarak istihdam sağlamak, sahiplenmenin nadir bir örneğidir.” .” ifadelerini kullandı.

hozathaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu